Locatie en gebouw


De school ligt in de wijk "Het Hoge Eind" aan de zuidkant van Putten. Op 25 oktober 1972 is PCB "De Wegwijzer" officieel van start gegaan aan de Vervoornstraat 130. In 1979 is het gebouw aan de Groeneveltstraat 127 in gebruik genomen.

De school is in 2001 uitgebreid met een extra lokaal en een ruimte voor de remedial teacher. Vanwege ruimtegebrek en om onderwijskundige vernieuwingen door te voeren, heeft er in 2004 weer een verbouwing plaatsgevonden. Naast een tiende lokaal op de begane grond kreeg de school ook een bovenverdieping. Alle groepslokalen zijn via de gangen bereikbaar en staan in verbinding met de centrale gemeenschapsruimte. In de nabijheid van de groepslokalen bevinden zich de toiletgroepen.

Naast een toneelpodium en een speellokaal is er beneden ook een ruimte voor de conciërge, een entreebalie, een werkkast, extra kindertoiletten, een open leercentrum en een nieuwe personeelskamer bijgekomen. Op de eerste etage zijn naast een 11e groepslokaal de ruimtes voor de intern begeleiders, de directiekamer, een ruimte voor de administratief medewerker en een toilet te vinden. 
Het gebouw is toegankelijk voor gehandicapten en uitgerust met navenante faciliteiten.